Glass i Stora lass

Idag for jag, Sanna iväg med Josef och Jennie direkt efter att jag slutat jobbet - ja Granngården hade lördagsöppet idag - ner mot Söderköping och Smultronstället. Självklart med Tira i bagageluckan.

Smultronstället är ett makalöst ställe att äta glass på, av många många anledningar. Tex så är glassarna i sig fantastiska. Dessutom är dom ganska fantastiskt prissatta. Och det ligger precis på kanten till göta kanal, och dom har nått slags berg med utkickstorn där också. Om man orkar gå i trapporna. Många många trappsteg.

Och en staty som jag gillar, som Tira var skeptisk till, och som jag tror Pååpy skulle sprida lömska lömska planer om.


Men men men, nu ska vi inte springa händelserna i förväg, hur man nu egentligen kan använda det uttrycket när man skriver en blogg om vad som redan hänt? Tillbaka till glassen.

Jag tog med Sanna en gång till Smultronstället. Gången efter vi åkte tog Sanna med Josef & Jennie, och den här gången tog Josef & Jennie med Jossan, Lisa Nissa & Susanna. Så jag beräknar att vi ska vara 16 st nästa gång vi åker.
Om inte fler nu när ni får se glassarna.

DET HÄR är glassarna vi åt idag.

           

Klart grabben åt upp den. Min är den andra bilden, "Rock 'n' Roll" - håll i er - för 110:- ! SOM HITTAT! Sista bilden är min tomma skål. Notera storleken.  Det är för övrigt en Doghnut som håller upp chokladglasskulan i den där. Smaskit!

För mig och Sanna räknar jag med att glassen kostade 358 sek. Inkl frakt.
Lyx - du vet inte vad det betyder.


En annan som fick lära sig ordet lyx idag var makarondjuret Tira. Inte nog med att man får ha med sig hundar in där på serveringen, dom bjuckar dom på mjukglass också. Någon hade bästa haj-stirr i blicken och vägrade tro att hela var hennes. Hon fick äta den i omgångar. Det verkade säkrast. Inte mins efter som hon använde huggtänderna att äta första halvan av den.
Det där med mjukglass, det är nästan lika bra som gräddfil.


Med fulla magar så var det dags att fortsätta traditionen med att klättre upp till utkickningstornet. Det visade sig dock att Tira inte helt var pepp på det. Först så var slussluckorna något att hålla ett öga på, sen så var det stora glipor i trappstegen som hon slant ner i och bökade med. Så jag sa ifrån och vände om och tog en promenix på kajjen med henne istället. Vagt orolig när hela gänget inkl. matte försvann såklart men duktig ändå.

Hon lyckades nära på drutta i göta kanal. Bra där, ingen rädsla är inte speciellt lovande som överlevnadsteknik Tira lilla.
Jag tänkte att det var lika väl att hon fick prova vattnet så vi gick bort där det faktiskt gick att gå ner med tassarna - där borta vid kaninerna (se första bilden). Hon verkar inte nojjig för att bada iaf, jag längtar tills JAG inte är nojjig för att bada så man kan lära henne :D

Sen lyckades vi träffa på ett gäng småhundar också. Tira var sitt vanliga försiktiga försiktiga jag som hon är med små skapelser som inte är gjorda i tyg. Och fick några kompisar lite snabbt. 
Sen så såg hon att en av hundarnas Husse hade en halv skål hundmjukglass med sig och så gott om dök ner i den. Tack Tira. "Vi har lärt henne hyfs jag lovar!" Jag sa att hon hade ett genfel som gjorde henne oförmögen att avgöra avstånd. Nöden är uppfinningarnas moder.

Sen plockade jag 4 fästingar på henne som kröp runt på pälsen. Urk. Dom är fan i mig överallt!
Skräpdjur. Är det någon som kan komma på vad dom ska vara bra för? Spindlar: Tar flugor. Osv.
Fästingar, förökar sig. Dör enbart av Flamethrowers. 020-RIPPLEY.


Det är sjukt fint där nere, verkligen superidylliskt, har ni vägarna förbi så dra en repa och kolla runt, och även lite inne i samhället också. Den här bilden är precis efter kanalen där, det är nått ställe som har äkta italiensk glass. Behöver jag säga att jag inte har testat den där?
Det måste vara surt att leva i någons skugga på det där sättet.
Italienk glass rockar sockorna normalt dock, och nu saknar jag mitt favvohak i Glasgow: Italmania. Det flyttade, och nu fungerar inte hemsidan, och det gott folk är för mig en tragedi av Shakesperiska mått. :( Tur det finns ett land som heter Italien. Det finns en bra chans att hitta en ersättare i södra delarna tänker jag.

Nu är det bingen och sen mer jobb imorrn. Jobb jobb jobb.
Gonatt.





Torbjörn Skogsberg.

Kommentarer
Postat av: Nezumi

Pååpy vill ha en egen såndär staty! Speciellt en sån dr där de gör nya kaniner (fler kaniner är bättre kaniner tycker Pååp!). jag vill joina er till de där glassarna förresten! NUUUUU! Attans vad trevliga de ser ut! Jag får starta upp lite tradera-auktioner så att jag har råd :)



Kram!

/Therese

2009-05-21 @ 23:56:45
URL: http://nezumi.bilddagboken.se
Postat av: Manda

HAHA vilka kaninstatyer! garvar Det låter som ni hade en ruggigt bra dag! ;)

2009-05-22 @ 20:58:45
URL: http://maffiapudeln.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0