Ofästliga smykryp & annat smått och gott

*Pust*

Den här veckan har var... ...aktiv.  Jag jobbar ju på Granngården här i Arboga och där inne är det för närvarande högtryck av rang. Det är galet mycket folk dom flesta dagar då det inte regnar. Och hur man hinner få någonting gjort alls mellan alla frågor kunder har är bortom mitt förstånd.  Det i sig är lite slitsamt. Det är som värst från början av April till Midsommar så det är verkligen mitt i ruschen. Utöver det så är jag även med och spelar i årets Lustspel här i staden. En teater som spelas utomhus och de senaste tjugo åren har det var något av Gideon Wahlbergs alla manus han skrev. I år spelar vi "Äventyr vid kollonistugan" och som vanligt på Gamla museets bakgård. Problemet/trixet är att premiären går den 2a som kommer nu runt knuten så vi repar hela j*vla tiden. Och det med att jag jobbar helger gör att jag inte bara missar en massa timmar, jag går till jobbet 08.27 och kommer hem 21.28. :(  Det börjar ta emot ganska bra.

Det är tur att man får energi av att spela och att det är roligt!
Det här är också varför jag inte får upp speciellt mycket bilder på bilddagboken eller blogginlägg. Nog för det är "lätt" att knäppa bilderna, men sen ska dom genom Capture One för framkallining, sen ett snabbt varv genom Photoshop och sen skall dom laddas upp, och har man 320bilder och ska sålla ner dom till 4-6 bilder så är det hela lite tidskrävande.
Något som ni andra som plåtar lite mer seriöst säkert känner igen.


I förrgår fick jag paket av klshnkv, ett halsband till hund som INTE är det där jävla nervgiftet som det tydligen är lagligt att sälja via Apoteket. Det verkade inte störa Tira nämnvärt heller och nu går hon runt och luktar nybonat golv här hemma :)

Vi tog en promenix med henne iklädd det där igår kväll och trots ivriga besök och snokanden i diken så hade hon ingen fästing på sig. Lovande.

Och tydligen så har våran lilla Valp som blev Unghund gått igenom en slutgiltig förvandling och igår så var hon - tydligen, plötsligen - en Greyhound! Och jag missade det!
Spana in bönan lixom.
Hon är också för dagen iförd bästa Jane Fonda benvärmare. Efter sin första tur till hundöarna på Drottningholm i Stockholm så lyckades hon ju bromsa så pass att bägge sporrarna vad skalade.
Innan hon ens nådde ön man brukar springa på.
Så i en anda av förebyggande så lindade Sanna på henne sockorna och sen drog vi en repa över stan som uppvärmning för Tira som skulle få busa av sig på sitt fält och för att jag skulle få stilla avtryckarfingret med kameran i det försvinnande dagsljusett.


     

När vi nästan nått varvet runt och det var dags att dra fältet så hoppade Tira ner i ett dike och pep till och ville inte stå på tassen. Bingo. Som tur var så gick det över på en minut och hon haltade ingenting när vi fortsatte.
Men tokruset fick vänta till morgondagen.



Idag har jag jobbat - såklart - och precis när vi räknat klart kassorna och skulle låsa upp så ringde Sanna och sa att dom var klara med Teaterrepet för dagen så jag kunde komma hem direkt.
SUH-WEET.

Jag hade till och med lastat med mig den riktiga kameran för dagen och tänket gå hemmåt och plåta lite på vägen.
Sagt och gjort, upp med kameran och kände dom första regnstänken. Bingo igen!
Spanade över himlen lite snabbt och det såg ut som om det var några få stänk men inte mer, så kameran fick leka lite med ån och regndropparna.

En liten gynnare jag hittade i en blomlåda vid bibloteket.
Jag överväger att bygga mig någon slags macroblixt.
Att köpa en för 3500:- känns inte helt hippt.

Å andra sidan, när ljuset är rätt, vem vill ha blixt?
Visste en blixt skulle öppna upp för andra typer av bilder också,
men ska jag ha en blixt, då vill jag ha en bälg också.

Ultra ultranärbilder ftfw!
En dag när ekonomin är fullständig (eller existerande) så får det välan ta och fixas sånna saker.
www.blocket.se är min vän.




Och såklart, efter regn och regn och varma dagar, det magiska receptet för pigga, vakna och hungriga fästingar så var det dags för Tira att rocka sockorna av sitt fält. Och då menar jag bokstavligen sockorna, hennes Fonda get up glider ner vart efter och ser mer och mer ut som strumpor, och en ivrig greyhound på öppen slätt? Hahaha, dom strumporna ser vi aldrig igen.

      
Längst till vänster är hur blöta fötter jag och Sanna hade efter springturen i knähögt gräs.
Mittenbilden är stigen som leder ner till fältet. Den där makaronen har lokalsinne och minne kan jag lova. och sista bilden är resultatet! Inte en enda fästing kröp på henne efter en ganska rejäl urladdning.
Riktigt bra grejjer, tack så mycket fröken Klshnkv.
Och även ett tack till hennes Borzoi Tetris som ska ge Tira simlektioner.



Jäsiken i havet sicket inlägg det här blev. Jaja inte mycket att göra åt.
Och vidare så är planen mer och mer att ta sig ner till varghunds-specialen som i år ska vara strax norr utanför Gränna.
Gränna. Utanför Gränna. Är det bara jag som tycker att det låter som ett trist ställe att ta sig till kollektivt?
Det är dags att börja rota fram någon som kan låna ut sin bil till en som kör bra, en som får hälla upp te och en som fäller som aldrig förr, i två tre dagar. Let the round ups begin.
Och jag dör varje gång jag får träffa varghundar.
Det är min hjärteras förstår ni.
Och om jag kommer dit så kommer jag ha en mängd varghundsbilder att dregla till.
*Vässar liftartummen*

Bilden är tagen 15e mars i Enköping på Vinthundsutställning och det är Dragon Light's vargar Lava, Sota & Elsa

Nu är det verkligen nog med text. Dags att förneka sömnen och leka med kameran.
Godnatt och på återskrivande.




Torbjörn Skogsberg.

Kommentarer
Postat av: Manda

Härligt om det fungerar :) Schyssta bilder oxå, som vanligt haha

2009-05-26 @ 14:30:12
URL: http://maffiapudeln.blogspot.com
Postat av: Manda

Sv: Hon bröt benet när hon sprang och de fick välja mellan att steloperera eller amputera så då lät de henne somna in ist :( Hon var ju ändå 10-11 år tror jag.. =/

2009-05-26 @ 22:32:17
URL: http://maffiapudeln.blogspot.com
Postat av: illbatting

Ha! Granngården ja. Hur rolig troru min pappa är på en skala på våren? bilderna är åsöme btw

2009-05-29 @ 11:36:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0